Takziah!

28 04 2009

fatiha

Tiap-tiap yang berjiwa akan merasakan mati. Kemudian hanyalah kepada Kami kamu dikembalikan.” (Al-Ankabut :57)

Pihak Surau Al-Muttaqin mengucapkan takziah kepada En. Khairul (No.12 PS 5/5) dan keluarga di atas pemergian bonda beliau ke rahmatullah pada lewat petang 26 Mei 2009, hari Ahad yang lalu. Jenazah telah selamat disemadikan di pusara Masjid Kg. Tok Bedu, Tasek Gelugor pada malam tersebut. Terima kasih kepada jemaah yang hadir.

“Allahummaghfirlaha Warhamha Wa’aafiha Wa’fu ‘anha”

Kami mendoakan moga rohnya dicucuri rahmat dan ditempatkan di kalangan orang² yang beriman. Moga keluarga En Khairul bersabar dengan ketentuan ini. Dan  semoga Allah memberi balasan baik di atas kesabaran kita menghadapi ujianNya.

Ini juga menjadi tazkirah kepada setiap kita tentang kematian, seperti mana Khutbah Jumaat Ustaz Sobri Arshad 3 minggu yang lalu di Masjid At-Taqwa yang mengingatkan kita tentang mati. Mudah-mudahan setiap kita mengambil iktibar & senantiasa menambahkan bekalan amal untuk persediaan ke sana yang akan dijemput pada bila-bila masa sahaja.

Katakanlah: “Sesungguhnya kematian yang kamu lari daripadanya, maka sesungguhnya kematian itu akan menemui kamu, kemudian kamu akan dikembalikan kepada (Allah), yang mengetahui yang gaib dan yang nyata, lalu Dia beritakan kepadamu apa yang telah kamu kerjakan.” ( Al-Jumuah: 8 )


Actions

Information

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s
%d bloggers like this: