Perutusan Pengerusi Sempena Ramadhan

19 08 2009

DrRoslanAssalamualaikum,

Kedatangan Ramadhan Al-Mubaraq adalah sesuatu yang sangat-sangat kita nantikan sesuai dengan sifat seorang mukmin. Saya mengambil kesempatan ini ingin melahirkan rasa kesyukuran kepada Allah swt kerana dengan izinNya dapat kita menyambut kedatangan bulan mulia ini insyaAllah.

Sebelum saya teruskan coretan tentang kedatangan ramadhan, saya ingin mengucapkan ribuan terima kasih kepada semua pihak yang terlibat dalam usaha-usaha mengimarahkan surau kita sejak dari dulu hingga kini. Yang terkini ialah rasa terima kasih yang tidak terhingga kepada penyumbang-penyumbang kipas yang pemurah yang memungkinkan kita mendapat kipas tambahan untuk keselesaan para jemaah. Untuk pengetahuan para penyumbang semua kipas telah siap dipasang dan berfungsi sepenuhnya. InsyaALlah kami pihak surau mendoakan keberkatan rezeki oleh Allah swt kepada semua penyumbang. Kedua adalah kepada para jemaah yang hadir pada Ahad lepas untuk usaha gotong-royong membersihkan dan mengecat serta membaik pulih bahagian surau. Hanya Allah yang layak membalas segala usaha tuan-tuan. Ketiga adalah kepada pihak KRT Sekyen 6 yang sama-sama berganding bahu membantu masakan yang diadakan pada hari gotong royong tersebut. Sekali lagi saya berbangga dengan semangat kerjasama tuan-tuan. Akhir sekali kepada beberapa pelajar UiTM Permatang Pauh yang turut serta dalam program gotong-royong tersebut.

Berbalik kepada ramadhan seperti yang kita sedia maklum ianya adalah bulan pengorbanan dimana pahala berlipat kali ganda dijanjikan oleh Allah kepada mukmin. Ini termasuk semua amalan sunat yang diberi ganjaran pahala menyamai amalan fardhu. Tidak lupa juga amalan bersedeqah yang dituntut Islam, malah Nabi saw menjadi seorang yang lebih pemurah terutama dibulan ramadhan. Oleh itu saya sekali lagi mengambil kesempatan ini mengajak semua kaum muslimin dan muslimat menghidupkan ramadhan di surau kita yang mana kami telah sediakan perbagai program menarik termasuk solat terawikh, tazkerah, iftar perdana, qiamulail dsbnya. Semua ini seperti kita maklum memerlukan dana. Saya menyeru kaum muslimin semua untuk sama-sama menimarahkan surau dan tidak lupa menyumbang kepada dana surau moga-moga segala program yang dirancang dapat berjalan lancar.

Sekian wassalam

Jumpa anda semua di Surau Al-Muttaqin. Selamat berpuasa!

Dr.Md Roslan Hashim
Pengerusi Surau Al-Muttaqin

Advertisements

Actions

Information

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s
%d bloggers like this: